wexnet

Wexnet

Wexnet i Växjö, med omnejd, är ett öppet fibernät vilket betyder att du väljer fritt vilken internetleverantör du vill ha för bredband, TV och telefoni via Wexnet fiber. Wexnets nät täcker även stora delar av Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö.

Med Wexnet bredband får du tillgång till internet, TV och telefoni från flera olika internetleverantörer via fiber.

Wexnet leverantörer

Wexnet är ett öppet fibernät, vilket betyder att du som är ansluten till nätet kan välja mellan flera olika leverantörer när du vill beställa bredband via fiber. Exempel på leverantörer i Wexnet är:

Internethastigheter i Wexnet

I Wexnets nät erbjuds hastigheter från 100 Mbit/s till 1000 Mbit/s med olika hastigheter för uppladdning. Som ansluten till Wexnet kan man välja mellan följande internethastigheter och abonnemang.

  • Bredband fiber 100/10 Mbit/s
  • Bredband fiber 100/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 250/250 Mbit/s
  • Bredband fiber 500/500 Mbit/s
  • Bredband fiber 1000/100 Mbit/s

Är du osäker på vilken hastighet du behöver kan du läsa vårt blogginlägg med en guide om att välja hastighet.

Wexnet priser

Priserna på bredband i Wexnet varierar beroende på vilket abonnemang (internethastighet) du väljer.

Bredbandsleverantörerna har ofta olika erbjudanden och hastigheter och kan ibland ha kampanjer och specialerbjudanden som gör att det finns pengar att spara genom att jämföra bredband.

Wexnet nätavtal

Tjänsterna hos Wexnet kräver ett nätavtal som tecknas av dig som kund. Ordinarie nätavgift för privatpersoner är 180 kr/mån och faktureras direkt av Wexnet. I vissa fall kan nätavgiften ingå i hyran. Företag betalar ingen nätavgift till Wexnet, utan hela avgiften betalas direkt till tjänsteleverantören. (uppdaterat 2022-04-13)

Wexnet TV via fiber

  • Telenor
  • Sappa
  • Allente

De operatörer som erbjuder abonnemang för TV via IPTV har vanligtvis flera olika TV-paket att välja mellan med olika många kanaler och playtjänster. Du kan även prenumerera på olika streaming-tjänster som Netflix, HBO och Viaplay via internet.

Wexnet drift

Vid störningar i Wexnet nät se infortmation om driftstörningar i Wexnet.

Priser för anslutning till Wexnet

Möjligheterna för en fiberanslutning kan variera beroende på var anslutningen ska ske, och därmed kan också priser variera. Finns exempelvis fiber i närområdet? Är det fler i området som är intresserade samtidigt? Ger markägaren grävtillstånd? I vissa områden kan kampanjer genomföras och då finns det oftast ett enhetligt pris som är giltigt under en begränsad tid. Kontakta stadsnätet direkt för mer information.

Anslut till dig till Wexnet

Genom att göra en adressökning hos Wexnet kan du se om du kan få möjlighet att ansluta dig till fibernätet.

Wexnet kontakt & support

Telefon. 0470 70 33 33
Vardagar 8.00-17.00

E-post

Säljavdelning: salj@wexnet.se
Företag: salj@wexnet.se

Postadress

Wexnet
Box 497
351 06 Växjö

Sociala medier