via-europa

ViaEuropa

När ViaEuropa bildades 1999 var man en av världens första neutrala operatörer av öppna stadsnät. ViaEuropa samordnar ett flertal nät i landet och där flera leverantörer konkurrerar på lika villkor. Idag tillhandahåller ViaEuropa öppet stadsnät på flera orter i Sverige.

ViaEuropa bredband

Som ansluten till bredband via fiber i ViaEuropas fibernät kan man välja mellan ett flertal abonnemang och internethastigheter. Exempel på hastigheter som går att välja är:

  • Bredband 2/2 Mbit/s
  • Bredband 100/100 Mbit/s
  • Bredband 250/250 Mbit/s
  • Bredband 1000/1000 Mbit/s

Är du osäker på vilken hastighet du behöver kan du läsa vårt blogginlägg med en guide om att välja hastighet.

Internetleverantörer i ViaEuropa

ViaEuropa ser till att infrastrukturen fungerar men är inte en egen leverantör av bredband i nätet. Som privatkund får man istället välja fritt bland tjänsteleverantörerna i nätet:

Det är även den valda leverantören man behöver kontkata om man har generella supportfrågor, fakturafrågor eller behöver hjälp med flytt av abonnemang.

ViaEuropa TV

Vilka operatörer som erbjuder TV i ViaEuropas nät varierar mellan olika kommuner och stadsnät. Exempel på TV-leverantörer i ViaEuropas olika stadsnät är:

De operatörer som erbjuder abonnemang för TV via IPTV har vanligtvis flera olika TV-paket att välja mellan med olika många kanaler och playtjänster. Du kan även prenumerera på olika streaming-tjänster som Netflix, HBO Max och Viaplay via internet.

Driftinformation ViaEuropa

Här kan du läsa om driftstatus och eventuella driftstörningar.

Mina Tjänster ViaEuropa

Du kan logga in på Mina Tjänster hos ViaEuropa här. Här kan du byta hastighet på din Internettjänst eller säga upp ditt abonnemang.

Kontakta ViaEuropa

Postadress

ViaEuropa Sverige AB
Winstrupsgatan 1
222 22 Lund