östhammar

Östhammars stadsnät

Östhammars Stadsnät ägs av Östhammars Kommun. Nätet drivs av OpenNet och är ett öppet stadsnät via fiber.

Med stadsnät får du tillgång till internet via bredband, TV och telefoni från flera olika internetleverantörer via fiber. Fördelen med att samla många leverantörer i samma nät är bland annat att kvaliteten på tjänsterna ökar samtidigt som konkurrensen i nätet pressar ner priserna.

Internetleverantörer inom Östhammars stasdnät

Östhammars Stadsnät sköter den lokala infrastrukturen som din bostad är uppkopplad mot men du behöver använda en av dessa bredbandsleverantörer för att ansluta till internet.

Bredband i Östhammars stadsnät

  • Bredband 10/10 Mbit/s
  • Bredband 30/30 Mbit/s
  • Bredband 100/100 Mbit/s

Är du osäker på vilken hastighet du behöver kan du läsa vårt blogginlägg med en guide om att välja hastighet.

Östhammars stadsnät TV

De operatörer som erbjuder abonnemang för TV via IPTV har vanligtvis flera olika TV-paket att välja mellan med olika många kanaler och playtjänster. Du kan även prenumerera på olika streaming-tjänster som Netflix, HBO och Viaplay via internet.

Priser för anslutning till Östhammars stadsnät

Möjligheterna för en fiberanslutning kan variera beroende på var anslutningen ska ske, och därmed kan också priser variera. Finns exempelvis fiber i närområdet? Är det fler i området som är intresserade samtidigt? Ger markägaren grävtillstånd? I vissa områden kan kampanjer genomföras och då finns det oftast ett enhetligt pris som är giltigt under en begränsad tid. Kontakta stadsnätet direkt för mer information.

Kontaktuppgifter Östhammars stadsnät

Telefon. 0173-25 27 72
E-post. osthammar@oppnastadsnat.se

Postdress

Östhammars kommun
Stångörsgatan 10, Box 66
742 21 Östhammar