Vilka länder har billigast bredband?

Uppdaterad

bredbandspriser

I Sverige tar vi idag tillgången till relativt bredband för givet. Bredband är en naturlig del av vår vardag, och det skulle nog för många av oss vara mycket svårt att klara sig utan det.

En undersökning, nyligen utförd av företaget Netcredit och Cable.co.uk har tittat på hur det skiljer sig mellan olika länder i kostnader, och skillnaderna är häpnadsväckande.

Billigast bredband, och priset går till...

Monaco - ja undersökningen visar faktiskt att Monaco har bland de lägsta priserna i världen för bredband. Monaco som annars är känt för sina otroligt höga priser på bostäder och hotell m.m. kan faktiskt stoltsera med att ha låga kostnader för bredband.

Dyrast bredbandet, och priset går till...

Yemen - på grund av inbördeskrig och fattigdom är landets infrastruktur för bredband väldigt dåligt utvecklat och även en väldigt liten andel av befolkningen har därmed tillgång till det.

Interaktiv karta för att jämföra länder

Cable.co.uk har utvecklat en häftig interaktiv karta där du enkelt kan klicka dig runt och se hur bredband skiljer sig mellan olika länder i världen.

Jämförelse av priser på bredband i Sverige

Är du intresserad av att se hur priserna skiljer sig inom Sverige kan du söka på din egen adress och jämföra med någon annans adress. Vi på Bredbandsval.se hjälper dig att jämföra bredband helt gratis med vår unika söktjänst.