4 andra startups som underlättar inom bredbandsområdet

Uppdaterad 17 juni 2020

Vi vill hylla 4 andra startups som hjälper konsumenter inom bredbandsområdet. Företagen vi valt förenklar bland annat installation av bredband, hjälper oss att få wifi på stan, hitta den där filmen vi letar efter eller ger bredband till områden där inte kablar når fram.

1. Techbuddy (www.techbuddy.se)
TechBuddy är en svensk startup som vill förändra elektronikbranschen. De erbjuder oberoende teknisk support i hemmet, när elektroniken krånglar, vid installationer och inköp. Ett hembesök kostar 399:-/timme efter RUT-avdrag, och därefter betalar man 99 kr per påbörjad kvart efter rutavdrag.

2. Instrabridge (www.instrabridge.com)
Världens största community för att dela wifi heter Instrabridge och är svenskt! Kort och gott går det ut på att dela lösenord till publika wifi för att låta alla använda dem. Idag finns över 1 miljon (!) publika wifi tillgängliga via appen. Instabridge är gratis!

3. Playpilot (www.playpilot.com)
Har du någon gång blivit frustrerad över att du inte hittar filmen du vill se på din streamingtjänst? Playpilot är en svensk tjänst som låter dig samla alla streamingtjäntser på ett ställe så att du kan söka efter innehåll eller enkelt utforska biblioteken för de olika tjänsterna. Playpilot är gratis, men du måste såklart betala för de streamingtjänster du önskar abonnera på.

4. SpaceX (www.spacex.com)
Känns som att Elon Musk såklart skulle få komma med på denna lista. SpaceX genomför just nu tester på att erbjuda bredband via satelliter. Det är en förhållandevis gammal (och dyr!) teknik med nackdelen att det finns fördröjningar i signalerna. Spelar mindre roll om man skickar ett e-mail eller en fil men störigt när man kommunicerar med andra människor exempelvis. Elons idé är att låta satelliterna vara i omloppsbana på betydligt lägre höjd än vad man tidigare låtit dem göra. Nackdelen med detta är att de täcker en mindre geografisk yta och det behövs flera av dem. SpaceX ska dock låta satelliterna kommunicera med varandra.

Till alla blogginlägg