Mobilt bredband med 5G

Mobilt Bredband 5G

Jämför mobilt bredband med 5G från 3 olika leverantörer. Hitta det perfekta abonnemanget för dig som vill ha mobilt bredband med 5G-täckning. När du bestämt dig kan du beställa 5G mobilt bredband direkt via oss!

Tre
399kr/mån

Jämförpris

Tre mobilt bredband obegränsad

inklusive 4G/5G-hemmarouter

Obegränsad data
24 månaders bindningstid
Router ingår
Telenor
449kr/mån

Jämförpris

Telenor mobilt bredband obegränsad

inklusive 5G-router

Obegränsad data
24 månaders bindningstid
Router ingår
Chilimobil
462kr/mån

Jämförpris

Chilimobil mobilt bredband obegränsad

5G Full fart

Obegränsad data
Ingen bindningstid
Tre
499kr/mån

Jämförpris

Tre mobilt bredband obegränsad

inklusive 4G/5G-utomhusrouter

Obegränsad data
24 månaders bindningstid
Router ingår

Om mobilt bredband via 5G

5G är redan lanserat i begränsad omfattning, men operatörerna bygger just nu ut näten i Sverige och över tid så kommer mobilnäten att få allt mer kapacitet och snabbare överföringshastigheter.

Precis som du idag har tillgång både till 3G och 4G, så kan du kunna nyttja 5G när tekniken finns på plats (förutsatt att din mobil eller mobila router stöder 5G).

Hur snabbt är bredband via 5G?

Maximala nedladdningshastigheten via 5G idag är upp till 1000 Mbit/s, vilket kan jämföras med 4G-nätet där man kan komma upp i hastigheter upp till 100 Mbit/s. Vid optimala förhållanden i 5G-nätet kan det faktiskt gå ännu snabbare. Hastigheten varierar dock och beror på ett flertal faktorer som exempelvis:

  • Hur nära mobilmasten man befinner sig.
  • Hur många som är uppkopplade mot 5G-nätet samtidigt.
  • Vilken router man har och var den är placerad.

För att uppnå så höga hastigheter som möjligt är det bra att ansluta exempelvis datorer och TV till den mobila routern via nätverkskabel.

Så jämför du mobilt bredband med 5G

Flera leverantörer erbjuder idag mobilt bredband med 5G i storstadsområden. För att vara säker på att du kan surfa via 5G-nätet är det dock viktigt att kontrollera leverantörens täckning och att routern har stöd för 5G. När du väl vet att 5G finns tillgängligt på den (eller de) orter du önskar surfa på, finns mycket pengar att spara på genom att jämföra mobilt bredband med 5G.

Tänk på att:

  • Om abonnemanget endast ska användas under en kortare period är mobilt bredband med 5G utan bindningstid bäst.
  • För att surfa trådlöst via 5G-nätet krävs en särskild WiFi-router för med stöd för 5G mobilt bredband.
  • Om du tänker använda det mobila bredbandet på olika platser är det viktigt att tänka på att 5G inte är tillgängligt på alla orter i Sverige.
  • Om du beställer mobilt bredband 5G från din nuvarande mobilleverantör via Bredbandsval.se kan du ibland få rabatt från leverantören i efterhand – när operatören ser att du samlat dina tjänster hos leverantören.

Att beställa mobilt bredband 5G via Bredbandsval.se är gratis, enkelt och tryggt! Din beställning skickas direkt till leverantören du väljer för snabbast möjliga hantering.

Mobilt bredband från populära mobiloperatörer