Beställ mobilt bredband på bredbandsval.se

mån 03 juni 2019

Sedan Bredbandsval.se startade 2017 har vi främst fokuserat på att förse svenska folket med den bästa tjänsten för att hitta bästa bredbandet på sin adress. Fokus har varit fasta bredband då detta för konsumenter är mer komplicerat och vår tjänst gör mest nytta där. Vi har dock alltid haft i vår plan att även lansera mobila bredband och nu är vi alltså där!

Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om mobilt bredband där vi går igenom användning, hastighet, täckning samt för- och nackdelar.

Mobilt bredband istället för ADSL

När ADSL/kopparnätet (bredband via telejacket) monteras ned runt om i Sverige är mobilt bredband ett bra substitut för de hushålls som ej ännu haft möjlighet att få fiber eller har tillgång till annan fast bredbandsinfrastruktur. Flertalet operatörer har lanserat obegränsade datapotter vilket gör att att man kan surfa och streama helt fritt utan att behöva tänka på att datapotten kan ta slut.

Hur ser jag vilket mobilt bredband jag kan beställa på bredbandsval.se?

Genom att söka på din adress ser du vilket mobilt bredband du kan beställa. Vi har valt att använda ett adressök även för mobila bredband för att kunna filtrera bort postnummer där vissa operatörer inte kan garantera en bra tjänst. Allt för att vi ska hjälpa till att hitta just det bästa bredbandet på din adress.

Tips! Genom att välja "mobila bredand" under "typ" kan du alltid få fram vilka mobila bredband som finns tillgängliga att beställa på din adress.


mobilt bredband välj typ


Mobilt bredband med router

Flera av de erbjudanden som operatörerna har för mobilt bredband inkluderar en router för att hushållet ska kunna koppla upp flera enheter mot bredbandet. Vissa operatörer inkluderar även utomhusantenner, att montera på exempelvis balkongen eller på villan, för att få bästa möjliga täckning även utomhus i närheten av bostaden.