Streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ slås ihop

Uppdaterad

HBO Max och Discovery blir en tjänst

Det händer grejer på streamingmarknaden! I maj 2022 stod det klart att WarnerMedia, som ägs av det amerikanska telekombolaget AT&T, skulle gå ihop med Discovery Inc och bilda ett nytt bolag – Warner Bros Discovery (WBD). I samband med förvärvet tar bolaget, som sedan tidigare äger streamingtjänsten HBO Max, över streamingtjänsten Discovery plus.

Sedan sammanslagningen av WarnerMedia och Discovery Inc. annonserades har det spekulerats i framtiden för de båda streamingtjänsterna och plattformarna. Nu har dock ägaren AT&T bestämt sig för att knoppa av sina media- och underhållningsföretag och slå ihop HBO Max med Discovery plus.

Tillsammans har det nya bolaget WBD TV-, film- och nyhetsverksamhet med intäkter på nästan 50 miljarder dollar, och bildar därmed ett av de största medieföretagen i världen. Detta betyder att konkurrenter som Netflix, Disney+, Amazon prime och Apple TV+ får en starkare konkurrent inom streaming.

Enligt JB Perrette, VD och president för global streaming och spel för Warner Bros Discovery, ska tjänsten lanseras i USA redan sommaren 2023 medan europalanseringen ser ut att dröja till våren 2024. Warner Bros Discovery har ännu inte kommunicerat ett nytt namn eller ett pris för den kommande streamingtjänsten.

Just nu pågår ett arbete för att kombinera det bästa av tjänsterna. Tanken är att HBO Max, som har haft prestandaproblem men som erbjuder en rik uppsättning funktioner, ska komplettera Discovery plus mer begränsade funktioner men robusta underliggande teknik.

Nyheten kommer tätt efter det att Warner Bros Discovery meddelat att den kommande filmen ”Batgirl”, som nästan var färdigproducerad för HBO Max, inte får någon premiär.