skånes öppna stadsnät

Skånes Öppna Stadsnät

Skåne Öppna Stadsnät AB erbjuder ett öppet fibernätverk i Kävlinge, Lund och Svalövs kommun där du själv väljer internetleverantör.

Skånes öppna stadsnät tar ut en abonnemangsavgift på 190kr inkl moms per månad oavsett antal tjänster du har aktiva. Denna avgift faktureras separat av stadsnätet och du betalar endast om du väljer att aktivera och använda tjänster.

Med stadsnät får du tillgång till internet via bredband, TV och telefoni från flera olika internetleverantörer via fiber. Fördelen med att samla många leverantörer i samma nät är bland annat att kvaliteten på tjänsterna ökar samtidigt som konkurrensen i nätet pressar ner priserna.

Internetleverantörer som erbjuder bredband

Skåne Öppna Stadsnäs sköter den lokala infrastrukturen som din bostad är uppkopplad mot men du behöver använda en enskild bredbandsleverantör för att ansluta till internet.

Möjliga bredband

  • Bredband fiber 100/10 Mbit/s
  • Bredband fiber 100/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 250/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 500/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 1000/100 Mbit/s

Är du osäker på vilken hastighet du behöver kan du läsa vårt blogginlägg med en guide om att välja hastighet.

Operatörer för TV-abonnemang

De operatörer som erbjuder abonnemang för TV via IPTV har vanligtvis flera olika TV-paket att välja mellan med olika många kanaler och playtjänster. Du kan även prenumerera på olika streaming-tjänster som Netflix, HBO och Viaplay via internet.

Priser för anslutning till stadsnätet

Möjligheterna för en fiberanslutning kan variera beroende på var anslutningen ska ske, och därmed kan också priser variera. Finns exempelvis fiber i närområdet? Är det fler i området som är intresserade samtidigt? Ger markägaren grävtillstånd? I vissa områden kan kampanjer genomföras och då finns det oftast ett enhetligt pris som är giltigt under en begränsad tid. Kontakta stadsnätet direkt för mer information.

Kommuner som nätet finns i

  • Kävlinge
  • Lund
  • Svalöv

Kontaktuppgifter

Telefon. 046-733580
Helgfri Mån–Fre 09.00–17.00

E-post. info@skaneoppna.se

Postadress

Skåne Öppna Stadsnät AB
Box 34
244 21 KÄVLINGE