Jämför och beställ bredband för företag – snabbt och enkelt

Vi hjälper företag att hitta, jämföra och beställa bästa möjliga bredband till kontoret, hemmakontoret och lokalen.

Vi jämför företagsbredband från

Så fungerar Bredbandsval.se för företag

Bredbandsval.se för företag erbjuder en enkel, kostnadsfri och opartisk tjänst för att hitta, jämföra och beställa företagsbredband. Gör en sökning på företagets adress för att se erbjudanden för din enskilda firma, ditt handelsbolag/kommanditbolag eller ditt aktiebolag.

Miljoner sökningar och över 100 000 nöjda (och smarta) användare

Vi älskar att vi kunnat hjälpa så många att skaffa bra och billigt bredband till sin bostad. Här är ett urval av de omdömen som vi fått på Trustpilot från våra användare.

Bredband till företag och kontor

Pålitligt bredband är ett måste för ditt företag. Vi hjälper dig välja bästa möjliga bredband till ditt företag, lokaler och kontor, vare sig det är fast bredband eller mobilt bredband ni behöver.

Idag finns det ett brett utbud av bra internetleverantörer i Sverige som kan erbjuda ditt företag en snabb och stabil internetanslutning. Snabbast bredband får du via fiber, men det finns även bra fast bredband via ADSL (telejacket) och kabel-tv (koax).

För dig som reser mycket kan mobilt bredband via 4G-nätet vara ett utmärkt komplement till ditt fasta bredband, eller i vissa fall till och med fungera som din enda anslutning till internet.

Jämför bredband på ditt företags adress

Här kan du enkelt se vad du har för bredbandsalternativ på din adress:

"placeholder"

Varför är bra bredband så viktigt?

Idag använder både små och stora företag tjänster i molnet och arbetar via internet hela tiden. E-post, kommunikation via Skype, Slack eller Microsoft Teams, videokonferenser, olika webbtjänster, Google, online-dokumentation, Spotify för lite skön arbetsmusik, osv. Listan är oändlig.

Snabbt och stabilt bredband är med andra ord otroligt viktigt för ditt företag. Långsamt eller opålitligt bredband kan ställa till det rejält för dig, sakta ner ditt arbete, eller till och med hindra dig och dina medarbetare från att utföra många uppgifter.

Du måste med andra ord kunna lita på din bredbandsuppkoppling. Det är ett viktigt val.

Bredband för företag i stadsnät

Om ditt företag redan har tillgång till bredband via stadsnät är detta ett smidigt och prisvärt bredband att välja. Då kan du i regel välja mellan ett flertal internetleverantörer och få snabbt internet via fiber.

Sök på din företagsadress för att se om du är ansluten:

"placeholder"

Fördelar med bredband för företag via stadsnät

  • Du får många olika hastigheter att välja mellan, och med fiber får du vanligtvis tillgång till symmetrisk bandbredd vilket innebär att upp- och nedladdningshastighet är desamma. Snabb uppladdning kan vara nog så viktigt i en arbetssituation om du till exempel behöver dela stora dokument eller filer.
  • Det är enkelt och snabbt att komma igång eftersom infrastrukturen redan finns på plats och du ofta har många internetleverantörer att välja mellan.
  • Du har möjlighet att få en fast, publik IP-adress, något som för vissa typer av företag är väldigt viktigt.
  • Det finns ofta möjlighet att utöka antalet IP-adresser och komplettera med en VPN-anslutning för en mer avancerad lösning, något som är nog så praktiskt vid distansarbete.

Support och kundservice för dig som företagskund

Bredbandet är för många företag helt nödvändigt för att kunna bedriva sin verksamhet. Vill du till exempel kunna felanmäla ett avbrott eller störningar efter ordinarie arbetstid?

För dig som företagskund finns ofta olika servicenivåer (SLA, för engelskans Service Level Agreement) att välja som tillval. SLA är en servicegaranti i form av ett avtal där operatören åtar sig att upprätthålla en viss kvalitet på bredbandstjänsten och har ersättningsskyldighet om avtalade krav inte uppfylls.

Det här är alltså något du bör ta med i beräkningen när du väljer bredbandsleverantör och abonnemang.

Här skiljer sig bredband för en enskild firma eller ett aktiebolag från privat bredband. Företag kan välja abonnemang där det ställs avsevärt högre krav på kvalitet, stabilitet och drift.

Hitta bästa bredbandet till ditt företag

Vill du se vad för möjligheter du har för bredband på ditt företags adress?

Vilka leverantörer som finns? Vilka typer av abonnemang som finns tillgängliga?

Sugen på att byta till bättre bredband? Gör en gratis jämförelse här på Bredbandsval.

Vi är helt oberoende och letar automatiskt upp erbjudanden som gäller på exakt den adress du anger.

"placeholder"

Bredbandsval i media