Telia är Sveriges första operatör med el märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval

Uppdaterad

bra miljöval

Telia är och ska vara det hållbara valet för dig som vill surfa, streama, spela, prata, chatta och jobba på ett mer miljövänligt sätt. Med elen i vårt nät märkt med Naturskyddsföreningens ”Bra Miljöval” vill vi göra det lättare att göra ett klimatsmart val, säger Anna Augustson, Hållbarhetschef, Telia Sverige.

Planen mot 2030

Till år 2030 ska Telia vara helt koldioxidneutralt och inte heller ge upphov till något avfall, enligt företagets nya miljömål. Denna målsättning omfattar inte bara företagets verksamhet, utan gäller genom hela värdekedjan.

Ett digitalt Sverige är ett mer hållbart Sverige. Vi ska ta vårt ansvar och minska vår egen miljöpåverkan till noll, men vi ser också en möjlighet till att bidra med nya hållbara lösningar till våra kunder och samhället. Exempelvis samarbetar vi med tech-bolaget Einride för mer hållbara transporter, och med hjälp av anonymiserad data från våra mobilnät kan vi tillsammans med kommuner bidra till smartare stadsplanering, säger Anna Augustson, Hållbarhetschef, Telia Sverige.

Sverige mest hållbara telekomoperatör

Tidigare i år utnämndes Telia till Sveriges mest hållbara telekomoperatör i Sustainable Brand Index, som är Nordens största varumärkesundersökning om hållbarhet.