Smyglansering av vårt samarbete med Dustin

Uppdaterad

dustin logo

Dustin har över en kvarts miljon produkter i sitt sortiment

Dustin erbjuder cirka 255 000 produkter med tillhörande tjänster där också Dustins medarbetare hjälper kunderna att hitta rätt lösning. Klart imponerande! Med det utbudet kändes Dustin som en bra partner för oss på bredbandsval.se. Vi kommer tillsammans skriva guider kring vanliga problemställningar och hur man på ett, ofta enkelt sätt, kommer runt problemen.

Kategorier av produkter Dustin hjälper Bredbandsvals kunder med

Tillsamman med Dustin har vi identifierat ett antal första produktkategorier vi vill hjälpa konsumenter med, mycket baserat på frågor och utmaningar från Bredbandsvals användare och Dustins erfarenhet av att lösa dessa problem med olika typer av hårdvaror. Ta mig till produkterna!

Router

Om du bor på en mindre eller medelstor yta och vill surfa via Wifi så rekommenderar vi att du skaffar en router med inbyggd Wifi. Denna kommer att fungera som en allt-i-ett-lösning. Du har ofta 4 utgångar för nätverkskablar där du kan koppla in enheter som står i närheten samt Wifi.

Mesh

Om du bor på en större yta att täcka med Wifi så rekommenderar vi att du tittar på ett Mesh-system. Med Mesh-systemen får du samma funktioner som i en router plus att du får 1 eller flera ytterligare enheter att ställa ut för att förlänga ditt nätverk. Dessa ytterligare enheter behöver inte någon kabeldragning utan kommunicerar trådlöst med huvudenheten. Skönt att slippa alla kablar ibland!

Accesspunkter

Om du bor på en stor yta du vill täcka med Wifi och har möjlighet att dra kabel från till olika platser i byggnaden rekommenderar vi att du köper accesspunkter. Här kan du koppla ihop ett stort antal enheter och få väldigt bra prestanda över stora ytor.

Switchar

Om du behöver fler nätverksutgångar att koppla in produkter i så rekommenderar vi att köpa en switch, det är lite som ett grenuttag för nätverk. Mer avancerade switchar kan hantera större nätverk och fler enheter. I de flesta fall räcker det med en enkel, finns med 4-48 portar. Don efter person helt enkelt.

Kablar

Vi rekommenderar CAT 6, här finns i olika längder och färger.