Årets julklapp 2019 blev en mobillåda. Vi har tagit fram guide för att minska WiFi i hemmet som grädde på moset.

Uppdaterad

no wifi

Mobilådan ska hjälpa oss att minska mobilsurfandet

För 32:a året i rad presenterade Handelns utredningsinstitut (HUI) i dag årets julklapp 2019, något som minst sagt blivit lite av en tradition inför julhandeln. För dig som är intresserad av vilka produkter och tjänster som vunnit sedan 1998 hittar du listan över årets julklappar här.

Mobillådan är tänkt att fungera som ett hjälpmedel under de tider på dagen man vill lägga ifrån sig mobilen för att istället läsa en bok, sova eller umgås med familjen, säger Jonas Arnberg, vd för HUI research, i ett pressmeddelande.

Hur kan vi minska WiFi i hemmet?

Vi på bredbandsval.se vill dra vårt stå till stacken och har därför tagit fram en guide som ska hjälpa svenskar att minska WiFi i sina hem - och därmed täcka in övriga enheter som inte får plats i en mobillåda. Såsom TV:n, laptops, surfplattor etc.

Guide:

  1. Identifiera din router. Var kan den vara placerad? I ett skåp eller i fönsterkarmen?

  2. Identifiera avstängningsknappen. Knapparna kan se olika ut på olika routrar och nedan har vi samlat ihop exempel på vanlig design av avstängningsknappar.

  3. Tryck in knappen. Ofta hörs ett litet "klick" och sedan släpper du bara knappen. Njut av ett WiFi-fritt hem så länge du önskar!

(Möjlig panikåtgärd: Finns ingen avstängningsknapp? Då drar du bara ut sladden och stoppar elförsörjningen till routern helt enkelt.)

identifiera avstängningsknapp

God WiFi-fri jul önskar gänget på Bredbandsval.se!
(PS. vill du få igång WiFi igen så gör du guiden igen, fast i omvänd ordning)