Bredbandsbolaget, allt om sammanslagningen med Telenor

fre 1 november 2019

Eftersom Bredbandsbolaget var en väldigt stor och välkänd internetleverantör får vi på Bredbandsval.se fortfarande många frågor om vad som hänt med varumärket Bredbandsbolaget och om man fortfarande kan beställa bredband från dem. I denna bloggatikel reder vi ut bakgrunden till sammanslagningen med Telenor, hur sammanslagningen påverkar dig som tidigare kund till Bredbandsbolaget och vilka bredbands- och TV-tjänster som du har och kan beställa istället.

Så påverkas du som tidigare kund hos Bredbandsbolaget

Om du tidigare varit kund hos Bredbandsbolaget så är du i gott sällskap! Fram tills i maj 2018 levererade Bredbandsbolaget bredband, digital-tv, telefoni till mer än 475 000 svenska hushåll. Samtidigt var Telenor starkt förknippat med fasta och mobila telefonitjänster.

Vad många inte känner till är att Bredbandsbolaget och Telenor i praktiken varit ett och samma företag under flera år. Sedan 2006 år delade man dessutom “snurran”– logotypen som ska symbolisera rörelse och förändring. Och förändring har det blivit!

Den största förändringen för dig som tidigare var kund hos Bredbandsbolaget inträffade då varumärket Bredbandsbolaget lades ned och alla fasta bredbandstjänster och mobiltjänster samlades under ett enda varumärke – Telenor Sverige. Även de som varit kunder hos Glocalnet omfattades av sammanslagningen och har fått Telenor som "ny leverantör".

Bakgrunden till sammanslagningen är att Telenor tydligt vill visa sina kunder att man är en helhetsleverantör inom både fast och mobil kommunikation.

Bredband och TV för dig som hade Bredbandsbolaget

Alla som tidigare var kunder hos Bredbandsbolaget är alltså nu istället kunder hos Telenor. Tjänsterna som Bredbandsbolaget levererade, dvs. bredband, IP-TV och IP-Telefoni levereras nu istället direkt under Telenors varumärke via via Fiber, ADSL och Kabel-TV.

För dig som saknar Bredbandsbolaget på din adress

Eftersom Bredbandsbolaget har upphört som varumärke är det istället Telenors bredbandstjänster som dyker upp i listan över valmöjligheter här på Bredbandsval.se. Sök på din adress och se om du kan beställa bredband från Telenor på din adress.

Bredbandsbolagets historia

Grunden till Bredbandsbolaget, eller B2 Bredband AB som var det registrerade företagsnamnet, lades 1998 av personerna bakom IT-företaget Framtidsfabriken (Framfab). Bland grundarna fanns bland andra Jonas Birgersson, IT-entreprenören som tidigt identifierade fiberoptik och mer specifikt Bredband via fiber som framtidens infrastruktur för bredband. Birgersson hade under sin tid på Telia-satsningen Passagen försökt övertyga bolaget om att de skulle investera i fiberoptik, dock utan framgång. Under nittiotalets IT-boom blev Jonas Birgersson känd under namnet “Bredbands-Jesus”.

I maj 1999 blev Bredbandsbolaget ett eget aktiebolag och var redan då Sveriges näst största internetleverantör. 2005 sålde ägaren EQT Bredbandsbolaget till norska Telenor.

Bredbandsbolagets reklam

Alla kommer väl ihåg Bredbandsbolagets reklam och dess slogan "Upplev mer med Bredbandsbolaget". Tidigare körde Bredbandsbolaget även en slogan som löd "Det är skillnad på bredband och bredband".

Bredbandsbolagets logotyp

Så här såg den ut när det begav sig:

logotyp bredbandsbolaget

Till alla blogginlägg